Uurtarief

Gratis intakegesprek

Een eerste telefoongesprek of probleemanalyse op kantoor is altijd gratis. En er wordt dor de advocaat steeds eerst gekeken of u voor pro deo oftewel gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt. 

Wilt u weten wat wij voor u kan betekenen? Wij stellen ons graag aan u voor.

Afspraak maken

Ieder eerste gesprek is altijd GRATIS en vrijblijvend zonder verplichtingen. Ik maak een eerste beoordeling voor u.

Advocaat

mr. B. van Nimwegen

Indien u niet voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, heeft u de keuze om de advocaat in te schakelen tegen het gematigde uurtarief. Of tegen een vaste prijsafspraak.

Advocatenkantoor Van Nimwegen te Zeist is bereikbaar, laagdrempelig en betaalbaar. Het verleent vanuit een sociale filosofie goede juridische bijstand tegen aantrekkelijke tarieven voor iedereen.

Vanuit die gedachte en de jarenlange ervaring op dat gebied, is ook aansluiting gezocht bij het systeem van gefinancierde rechtsbijstand bij het bepalen van het uurtarief. Bij dat systeem gelden er namelijk vaste vergoedingen per type zaak die op een door de overheid vastgesteld uurtarief zijn gebaseerd. Door zelf de kosten voor het voeren van de praktijk laag te houden, kan ook een uurtarief worden gerekend waarvoor u zeer betaalbaar goede rechtshulp van een ervaren advocaat kunt inschakelen. Leest u ook de algemene voorwaarden onderaan de pagina die steeds gelden.

  • € 135,00 per uur
  • 5% kantoorkosten
  • 21% BTW
  • vaste prijsafspraken mogelijk

Overige kosten

Het bovengenoemde uurtarief is hetgeen u betaalt aan vergoeding voor de werkzaamheden door de advocaat. Indien er bijkomende kosten zijn die noodzakelijk zijn voor het behartigen van uw zaak, worden deze door de advocaat met u besproken voordat ze daadwerkelijk worden gemaakt. U kunt dan denken aan een uittreksel van de Kamer van Koophandel of gemeentelijke basisadministratie zodat de wederpartij op het juiste adres wordt aangeschreven of gedagvaard. Indien er geprocedeerd moet worden bij de rechtbank, is meestal griffierecht verschuldigd. En in geval van dagvaarding, beslaglegging of executie kan een deurwaarder noodzakelijk zijn die op zijn beurt weer kosten in rekening brengt. Al dit soort kosten worden ‘verschotten’ genoemd en vallen niet onder het uurtarief, maar worden alleen gemaakt in overleg met u.

Bij het gratis intakegesprek wordt u zo volledig mogelijk voorgelicht over de mogelijke kosten. Het gesprek is geheel vrijblijvend. Bovendien is het mogelijk om vaste prijsafspraken te maken, dus inclusief de bijkomende kosten. Bovendien worden zowel de kosten voor rechtsbijstand als de ‘verschotten’ altijd verhaald op de wederpartij.

 

Benieuwd wat wij voor u kan betekenen?